Modelovanje maske za telefon

Proces modelovanja maske za telefon sa elementom za dodatne stvari na povrsini izucavala sam na sledeci nacin. Potrebno je bilo da se kreira povrsina odredjenog zakrivljnog oblika i debljine. Gledala sam razlicite maske za telefone i njihove dimenzije koje sam uporedila sa predmetima koji trebaju da se nalaze na samoj njenoj povrsini.

Prvo sam isprobavala da obicnu povrsinu deformisem da njene razlicite oblike dobijem time sto cu povrs podeliti na veliki broj tacaka koje bi mogle da menjaju svju poziciju i tako da formiraju razlicite oblike. Onda sam kreirala i sam oblik maske primera za telefon iphone i konvertovala tu masku u povrsinu koja takodje pomeranjem tacaka dobija razlicite ispupcene oblike i menja debljinu maske. U ovom procesu je losa strana ta sto se taj oblik povrsine ne bi menjao na osnovu nekog predmeta koji se na nju nasloni nego bi proizvoljno na osnovu tacaka ne toliko precizno menjao oblik. Time bi neophodno bilo da se isprobavaju razlicite mnoge varijacije koje bi morale da se analiziraju, da li uopste mogu da drze predmet, da li su adekvatne za drzanje u ruci i kako bi maska mogla da stane nekome u dzep.

1

 

Drugi proces proucavanja je tekao na sledeci nacin. Kreirala sam povrsinu koja prilikom podesavanja odredjenih parametara zadobija osobine “balona”, tacnije prilikom aktivacije komande naduvava svoju povrsinu i dodaje joj proizvoljnu debljinu i menja oblik povrsine. Na tu povrsinu ciji oblik menjamo naduvavanjem potrebno je postaviti predmet koji zelimo da se nosi na samoj masci. Postavkom predmeta i aktivacijom komande stvara se zeljeni oblik maske oko predmeta koji je postavljen. Prilikom podesavanja mozemo da korigujemo visinu naduvanosti maske i njenu debljinu i oblik pod kojim bi se predmet drzao na povrsini i bio adekvatan za samu ljudsku ruku. U ovom procesu bi se takodje morale izvesti razne analize kako bi se videlo da li bi gotov predmet zadovoljavao odredjene postavljene parametre da bi proizvod imao najbolju funkciju.

anino slika

Da li je patent dovoljno usavrsen kako bi zadovoljio zadate parametre

svakodnevno koriscenje

drzanje u ruci

drzanje samog predmeta koji je zadat

materijal koriscen za masku

da li je materijal dovoljno fleksibilan da zadrzi i dobije zeljeni oblik

da li bi dolazilo do ostecena povrsine pri koriscenju maske

This entry was posted in 23/24 Radovi, Opšte. Bookmark the permalink.