Oblast istraživanja – Automatizacija organizacije kuhinjskih elemenata
Tema istraživanja – Funkcionalan raspored kuhinjskih elemenata
Problemi – U procesu projektovanja, raspored elemenata za svako rešenje oduzima dodatno vreme, a često se pokaže i kao nefunkcionalno. Pitanje se postavlja da li bi se u raznim varijantama ova automatizacija pokazala kao tačno, najfunkcionalnije rešenje.
Cilj – Uporednim istraživanjem manuelnog i automatizovanog načina organizacije doći do pronasla najboljeg pristupa organizovanja kuhinjskih elemenata kojim bi se došlo do najboljeg rešenja.
Kriterijumi – Postavljeni su uslovi na osnovu kojih će se obrazovati princip organizovanja:
1. Obrazovanje kuhinjskog trougla izmedju frižidera, sudopere i šporeta.
2. Frižider ima slobodan prostor koji omogućava nesmetanu funkciju istog.
3. Ostava ima slobodan prostor koji omogućava nesmetanu funkciju iste.
4. Šporet ima slobodan prostor koji omogućava nesmetanu funkciju istog.
5. Mašina za posuđe ima slobodan prostor koji omogućava nesmetanu funkciju iste.
6. Sudopera i mašina za posuđe se nalaze jedno pored drugog.
7. Oko sudopere i šporeta postoje radne površine.
8. Šporet se ne nalazi pored frižidera.
9. Sudopera se ne nalazi pored frižidera.
Hipoteza – Automatizacija organizacije doprinela bi funkcionalnijem rešenju u više varijacija
Metode – Rad u Rhino-u uz Grasshopper i Galapagos

Izvor: https://mcmanuskitchenandbath.com/kitchen-organization-work-zones-and-layouts/